S.G.SOUGLA - Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Κέντρο Ξένων Γλωσσών S.G. SOUGLA

Κύριο συστατικό της επιτυχίας κάθε σχολείου αποτελεί σαφώς η σκληρή και γεμάτη μεράκι δουλειά! Για εμάς στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών S.G. Sougla η αγάπη προς το παιδί, καθώς και η συστηματική δουλειά αποτελούν οδηγό μας στα τόσα χρόνια επιτυχημένης πορείας.

Μέθοδος Διδασκαλίας

Μέσα από την εξατομικευμένη μέθοδο διδασκαλίας μας, διακρίνουμε τη διαφορετικότητα κάθε μαθητή και προσαρμόζουμε τη διαδικασία μάθησης σύμφωνα με τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες και τα δικά του ενδιαφέροντα.

Κάθε παιδί, ενήλικος ή επαγγελματίας χρειάζεται κίνητρο για να μάθει και φυσικά έναν καθηγητή ο οποίος θα του προσφέρει το κίνητρο αυτό, θα εμπνεύσει και θα καλλιεργήσει τη φιλομάθειά του.

Βασική μας πεποίθηση είναι πως η εύρυθμη εξέλιξη της μαθησιακής διαδικασίας επιτυγχάνεται μόνο μέσα από ένα περιβάλλον αλληλοεκτίμησης και σεβασμού μεταξύ καθηγητών και σπουδαστών ή μαθητών.

Καθηγητές

Μέσω της σωστής δουλειάς και της αρμονικής συνεργασίας των καταρτισμένων καθηγητών μας, καθώς επίσης και με τη χρήση της τεχνολογίας και σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, εξασφαλίζουμε στη πλειονότητα των μαθητών μας την απόκτηση του πτυχίου της κάθε γλώσσας στο ελάχιστο δυνατό διάστημα. Συγκεκριμένα, η απόκτηση πτυχίου Cambridge μέσα σε 5 μόλις σχολικά έτη αποτελεί εφικτό στόχο για τους περισσότερους μαθητές μας, ενώ παράλληλα προσφέρουμε ενισχυτική διδασκαλία σε όσους τη χρειάζονται.

Γιατί να επιλέξετε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών SOUGLA?

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σ. Σούγλα η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας πραγματοποιείται μέσα από τη σύγχρονη μέθοδο εκπαιδευτικής διαδικασίας,

«Διερευνώ – Σχεδιάζω – Επιλύω – Αξιολογώ – Αυτοαξιολογούμαι».

Με βάση την οποία μας δίνεται η ευκαιρία:

 • Να σχεδιάζουμε μια διαφοροποιημένη διδασκαλία προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε τάξης και του κάθε μαθητή μας ξεχωριστά.
 • Να βάζουμε τον μαθητή στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 • Να βοηθάμε κάθε μαθητή μας να ανακαλύπτει τα δυνατά του σημεία.
 • Να εξατομικεύουμε την διδασκαλία, ανιχνεύοντας πρώιμες δυσκολίες και δημιουργώντας πλάνα αντιμετώπισης.
 • Να έρχεται σε επαφή με τα πιο σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.
 • Να οργανώνουμε διαδραστικές – διασκεδαστικές δραστηριότητες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του.

Ξένες γλώσσες

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σούγλα παρέχουμε ολοκληρωμένα προγράμματα εκμάθησης στις παρακάτω ξένες γλώσσες:

Flag_Britain

Η γνώση της αγγλικής έχει καταστεί απαραίτητη σε ένα ευρύ εργασιακό φάσμα, ενώ σε πολλές χώρες, στις οποίες δεν αποτελεί επίσημη γλώσσα, είναι απαραίτητη ως προσόν για την εξεύρεση εργασίας, με αποτέλεσμα πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο να την μιλούν, τουλάχιστον στο βασικό της επίπεδο.

Flag_France

Η Γαλλία προτιμάται για προπτυχιακές αλλά και μεταπτυχιακές σπουδές σε πολλούς τομείς, όπως στη νομική, στις πολιτικές επιστήμες, στην αρχαιολογία, στην ψυχολογία ακόμα και στην ιατρική.

Flag_Germany

Τα Γερμανικά αποτελούν μια ιδιαίτερα προσιτή γλώσσα για τον ελληνόφωνο μαθητή. Έχει τεκμηριωμένα αποδειχθεί ότι η γερμανική γλώσσα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την Ελληνική, γεγονός που καταρρίπτει το μύθο ότι η εκμάθηση της Γερμανικής είναι δύσκολη.

Flag_Spain

Τα ισπανικά είναι βασική γλώσσα στους διεθνείς οργανισμούς όπως ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΕΕ και αποτελεί  ένα δυνατό «χαρτί» για εργασία στην Ελλάδα ή σε Ισπανόφωνη χώρα και για σπουδές ή Erasmus στην Ισπανία.

Flag_Italy

Η γνώση της Ιταλικής γλώσσας δίνει προβάδισμα και ισχυρό πλεονέκτημα για περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες σε μια διευρυμένη εμπορική αγορά.

Τμήματα

Έτσι έχουμε δομήσει εκπαιδευτικά προγράμματα που ανταποκρίνονται σε

paidia-480x290

Παρακολουθώντας το πρόγραμμα μας στα τμήματα μαθημάτων για Παιδιά και Εφήβους οι μαθητές μας στο τέλος αποκτούν εγγυημένα πιστοποιηµένη γνώση της ξένης γλώσσας.

enilikes-480x290

Με την εξειδικευμένη μεθοδολογία μας που απευθύνεται σε ενήλικες, σπουδαστές ή και επαγγελματίες στοχεύουμε στην βαθύτερη γνώση της γλώσσας και δίνουμε την να αποκτήσουν ευχέρεια στη χρήση της ξένης γλώσσας και την απόκτηση αναγνωρισμένων πτυχίων.

summer2

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε δημιουργικά το καλοκαίρι σας χωρίς να χάσετε τις διακοπές σας τα θερινά (Καλοκαιρινά) τμήματα είναι ειδικά για εσάς.

Δια βίου Μάθηση – «Μαθαίνω πώς να Μαθαίνω»

Παρακολουθώντας τα τμήματα του κέντρου ξένων γλωσσών S.G. SOUGLA οι μαθητής μας είναι πολλαπλά κερδισμένοι καθώς εκτός από τη μάθηση, κύριο μέλημα μας είναι η ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας.

 • Δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές μας
 • Διδάσκουμε αξίες και στάσεις ζωής που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας και να φτάσουν στην επίλυσή τους.
 • Με την καθοδήγησή μας μαθαίνουν να μπαίνουν στη θέση του «άλλου» και συνεπώς να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις για να διαχειρίζονται καταστάσεις άγχους και πίεσης.
 • Δημιουργούμε συνθήκες ελεύθερου διαλόγου και ανάπτυξης της κριτικής σκέψης.
 • Ελαχιστοποιούμε το χρόνο μελέτης στο σπίτι θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους επιτυχίας!

Καλλιεργούμε ψυχές – Μαθαίνουμε το «γιατί»!

Ειδικά για τα παιδικά και εφηβικά τμήματα το Κέντρο Ξένων Γλωσσών SOUGLA έχει εμβαθήνει τις μεθόδους διδασκαλίας ενσωματώνοντας και στην διδασκαλία μεθόδους όπως:

 • Καλλιέργεια της αυτενέργειας με την ορθή χρήση υλικών και μέσων διδασκαλίας.
 • Συνεργατική διδασκαλία και μάθηση.
 • Δυνατότητα αξιοποίησης νέων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών.
 • Δια βίου μάθηση: «Μαθαίνω πώς να μαθαίνω». Αξίες και στάσεις ζωής που οδηγούν τους μαθητές μας να κυνηγούν υψηλούς στόχους και να μην τους εγκαταλείπουν!
 • Καλλιέργεια της ενσυναίσθησης: «Μαθαίνω να μπαίνω στη θέση του άλλου!».
 • Ανάπτυξη κριτικής σκέψης και διαλόγου με την μέθοδο Debate Club
 • Ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα
 • Δημιουργικότητα
 • Θεατρικό παιχνίδι ως μέσο ολόπλευρης ανάπτυξης με την μέθοδο Drama Club
 • Διενέργεια θεατρικών παραστάσεις από τους μικρούς μας μαθητές

Η φιλοσοφία μας είναι απλή:

Αγαπάμε το παιδί, σεβόμαστε τη διαφορετικότητα του και τις ανάγκες του και δουλεύουμε με πάθος και συνέπεια. “Υπηρετούμε” τους μικρούς μας ήρωες, που αποτελούν το μέλλον μας, να χαιρόμαστε με τη δική τους εξέλιξη και να αντλούμε δύναμη από τη δική τους ικανοποίηση και τις επιτυχίες τους!

Για να αποδώσει κάθε παιδί και να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό, χρειάζεται και την υποστήριξη από το οικογενειακό του περιβάλλον. Εμείς στο κέντρο ξένων γλωσσών Sougla Μαθαίνουμε μαζί με τους γονείς! προσπαθώντας συνεχώς να τους δίνουμε τις αφορμές να βρεθούν κοντά στα παιδιά τους με:

 • Άμεση – προσωπική επαφή με ατομικές συναντήσεις.
 • Δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος με αίσθηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας.
 • Συμβουλευτική γονέων.
 • Επιμορφωτικές ομιλίες / παρουσιάσεις από κορυφαίους ομιλητές

¨Stop Bulling¨,

¨Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου¨,

¨Το μυστικό της Νίκης¨

 • Δράσεις κοινωνικής συνεισφοράς

¨Χάρισε Δύναμη – Δωρεά μαλλιών – Άλμα Ζωής¨

 • Ψυχαγωγικές δράσεις – Δημιουργικά εργαστήρια

Τα παιδιά σε εμάς
μαθαίνουν:

Μαθαίνουμε μαζί με
τους γονείς !

Γιατί εμάς?

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας στο κέντρο ξένων γλωσσών S.G. SOUGLA πραγματοποιείται μέσα από τη σύγχρονη μέθοδο εκπαιδευτικής διαδικασίας

« Διερευνώ

      – Σχεδιάζω

          – Επιλύω

             – Αξιολογώ

                 – Αυτοαξιολογούμαι »

Αυτό που μας ξεχωρίξει είναι ότι μελετάμε το μαθησιακό προφίλ της τάξης και του κάθε μαθητή και διαμορφώνουμε τη μέθοδο διδασκαλίας για κάθε τάξη καθώς και για κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Αποτέλεσμα οι μαθητές μας να

«Φτάνουν όπου δεν μπορούν»

Καλλιεργούμε ψυχές
Μαθαίνουμε το «γιατί»!

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ